2011. április 25., hétfő

Tavirózsa mix - Jelenlegi ára: 5 200 Ft


ilyen áron ilyen tavirózsákat ilyen olcsón nem találsz, olvasd végig a termék leírást. ha kérdésed van tedd fel bátran.
1 csomag 3 fajta idén virágzó tavirózsát tartalmaz, mind más színűt.
Tavirózsa mix idén eladásra szánt tavirózsákból, tő osztással leválasztott,   3 színből összeállított csomag.
a tél folyamán a nagy koi pontyaim ki fürödték a cserepekből az azonosító táblát, ezért
nem tudom, melyik cserépben milyen színű tavirózsa van de mind különleges, két egyformát nem küldök, 22 színből és fajtából válogatom össze a mixet, ami 3 kis méretű tövet tartalmaz.
Bármilyen méretű tóba alkalmasak
Egyre bővülő termékválasztékom figyeld rendszeresen!
MEGBÍZHATÓ, KORREKT VÁSÁRLÁST BIZTOSÍTOK!
 
FIGYELEM!!! Kérem a nyertes vásárlót, hogy 1 napon belül vegye fel a kapcsolatot velem emailen vagy
telefonon keresztül!!!
Licitet nem törlök ezért inkább kérdezz.
Pénteken nem postázok  növényt hogy ne álljon a postán 3 napig.
Köszönöm megértésüket, jó vásárlást kívánok. Ha kérdése van, írjon nyugodtan.
posta 500 ft ajánlott levélként
Egyre bővülő termékválasztékom figyeld rendszeresen!
MEGBÍZHATÓ, KORREKT VÁSÁRLÁST BIZTOSÍTOK!
Kíméljenek az átmeneti pénzhiányban szenvedők vagy a "véletlenül" licitálók!
FIZETÉS AZ AUKCIÓ ZÁRÁSÁT KÖVETŐ 7 !!!   NAPON BELÜL ESEDÉKES!!!
KÉRNÉM HOGY CSAK ABBAN AZ ESETBEN LICITÁLJANAK, HA EZT A FELTÉTELT TELJESÍTENI TUDJÁK. Ha 7 napon belül nem történik meg az átutalás negatívot adok, mivel nem felelt, meg az általam kért feltételeknek! Amint megkapom az átutalásról az SMS-t 2 munkanapon belül postázom a megadott címre a terméket, készlettől függően, mivel külföldről hozom némely növényt.
Figyelem csak Magyarországon belül postázom a terméket!
Tavi rózsa tartása
Tudományos besorolás:
Ország: Növények (Plantae)
Törzs: Zárvatermők (Magnoliophyta)
Osztály: Kétszikűek (Magnoliopsida)
Rend: Tündérrózsák (Nymphaeales)
Család: Tündérrózsafélék (Nymphaeaceae)
Nemzetség: Nymphaea
A növény levelei is egy attrakciót jelentenek, amelyek úgy terülnek ki, akár egy zöld szőnyeg. A levelek méreteiben változnak egyesek tányér méretűek, mások pedig kis lemez méretűek. Élettani szerepük az algák számának a csökkentése a tavakban, mégpedig a fény elzárásával. Ezen kívül a halaknak jó búvóhelyül szolgálnak.
A tündérrózsa gondozása
A hely megválasztása. Napos helyre tegyük, ugyanis csak tűző napon képesek a virágai teljesen kinyílni. A csendes vizeket szeretik, ezért ne próbálják kutakban nevelni. Legjobb ültetési időszak áprilistól szeptemberig van, ebben az időszakban kis cserepekben vagy tápkockákban vásárolhatók meg a szakboltokban. A tóba merítés előtt egyszer cseréljük a cserepet.
Kiültetés utáni időszak
Az ültetési mélységük fajonként különbözik, 15 cm-től 1, 2 m-ig terjed. A növényeket fokozatosan süllyesztjük a megfelelő mélységig egy pár éven keresztül, kimondottan a mélyen ültetendő fajokat. A következőképpen végezzük: Helyezzük a cserepet egy téglára a tó fenékre. Ha az ön medencéje gumival bélelt akkor a tégla alá tegyen néhány lapát homokot! Hasonlóan a földet is takarjuk be egy réteg tiszta homokkal, hogy a víz ne mossa ki azt. A nagy tavakban a tündér rózsát a tó fenékbe ültessük. Amikor a gyökerek megkapaszkodtak, a tündérrózsának kis ápolásra is szüksége van, mint pl. a száraz leveleket távolítsuk el ősszel. Speciális tündérrózsa műtrágya tablettákkal tápozzuk, melyeket a tövek mellé szúrjunk be. A kis mélységű tavakban nevelt tündérrózsák télen megfagyhatnak, ezért a hideg időszakban ezeket ki kell szedni erre az időszakra.
A tündérrózsa virágzása
A kiültetéstől a virágzásig egy bizonyos időnek el kell telnie. Ha viszont a tündérrózsa nem virágzik egyik oka a túl mélyre ültetés lehet. Az első virágzáskor törjük le a virágait ezzel jobban tud növekedni az új közegben. A következő években erre nincs szükség. Az elvirágzott virágok megszáradnak, a szár elgörbül így behúzva a vízbe az elvirágzott virágokat.
Kiültetés edényekbe
A tündérrózsa konténere egy műanyag edény jó minőségű földdel töltve. 1. Tegyünk egy réteg agyagot vagy akváriumi komposztot. 2. Úgy ültessük, hogy a növekedési pontja a föld színén legyen. 3. Végül tegyünk egy vékony homokréteget a föld kiázásának a megakadályozására
A tündérrózsa szaporítása
Ezt a műveletet a kiültetés után kb. 5 évvel kell végezni, amikor a növény levelei a vízből kitörve a virágokat eltakarják. Tavasszal emeljük ki a növényt és távolítsuk el az összes földet a gyökeréről. Egy éles késsel válasszunk le egy rész gyökértörzset, amelynek erőteljes növekedése van és ültessük külön. Ebből a rizómából kihajtó növény már helyettesíti az anyanövényt.
Betegségek és kártevők
Ebből a szempontból igen kedvező a termesztésük. A tündérrózsa betegségei és kártevői igen felületesen hatnak és nem károsítják maradandóan a növényt. Óvatossággal használjunk vegyszereket ha van halunk is a tóban! Ha a tündérrózsa leveleit és virágait levéltetvek támadják meg, ezeket vízsugárral távolíthatjuk el, a halaknak jó csemegéül szolgálnak. Ajánlott fajták. Válasszunk több fiatal levelű, mint virágú növényt, ugyanis erőteljesebben fog növekedni. Vásárlás előtt ne feledjük, hogy a tavunk felületének 2/3-a víz, míg 1/3-a növény legyen a jó látvány és a zsúfoltság elkerülése érdekében.
Fajták
Nagy tavakba ajánlott fajta: N. Alba.
Kis tavakba ajánlott fajták: N. Gonnere, N. Marliacea Chromatella, N. Marliacea Rosea, N. Pink Sensation, N. odora minor, N. Vesuve.
Sok fajt termesztett a francia pap Latour-Marliac, aki már különleges fajtákat is nemesített az 1800-as évek végén. Gloire du Temple sur Lot tündérrózsa fajta az ő ültetvényére emlékeztet a Bordeaux melletti Temple-sur-Lot -ból, Franciaország D-Ny-i részén.
 
 
 
 
 
 
 



Jelenlegi ára: 5 200 Ft

Az aukció vége: 2011-05-14 15:15
. Tavirózsa mix - Jelenlegi ára: 5 200 Ft

Fontos