2011. május 29., vasárnap

Tibeti ezüst piros CZ köves fülbevaló 5 cm - Jelenlegi ára: 1 200 Ft


Lepd meg kedvesed ezzel a csodaszép kristállyal díszített CZ fülbevalóval.
Hossza: 5 cm.
Ez az ajándék telitalálat!
CZ:
A CZ a Cubic Zirconia rövidítése, ami tulajdonképpen gyémánt utánzat. Szintetikus kő, ami sokkal ragyogóbb, mint bármely üveg, strassz, vagy kristály gyöngy. A gyémánthoz ez az anyag áll legközelebb fénytörésben, keménységben, súlyban. A CZ keménysége 8. 5, míg a gyémánté 10. Alig van anyag, ami a CZ-nél magasabb keménységű lenne. Szabad szemmel elég nehéz megkülönböztetni a természetes gyémánttól.
A szintetikus anyag optikailag hibátlan és rengeteg féle színben gyártják.
Olcsósága és a gyémánthoz való nagyfokú hasonlósága miatt az egyik legelterjedtebb szintetikus alapanyaggá vált az ékszerkészítők körében, 1976 óta.
Igen, Diamonds are the girls best friend (a gyémánt a lányok legjobb barátja), de ki mondta, hogy egy lánynak csak egy barátja lehet? ... nos a CZ igazán megfelelő jelölt a rangsor második helyére. Miért?
- rengeteg színben gyártják
- a CZ szintetikus mivolta miatt hibátlan
- sokkal-sokkal (sőt még annál is többel) olcsóbbak a gyémántnál
- a CZ csillogása kisebb a gyémánténál, azonban sokkal több tűz van benne
CZ ápolása, gondozása:
Kerüld a CZ érintését. A kézen lévő természetes olajok fakíthatják csillogását. Igazából bármilyen ékszertisztító használható hozzájuk (lehetőleg ammónia mentes). Keménysége miatt, puha kefével is megtisztíthatod a rárakódott szennyeződéstől. Ultrahangos tisztítás is alkalmazható rajtuk. Ha tisztítószerrel, szappannal távolítod el róla a rárakódott olajat, mindig töröld át alaposan egy puha ronggyal, nehogy a tisztítószer vékony réteggel vonja be, ezzel is csökkentve csillogását. Rendszeres tisztítást igényel.
Tibeti ezüst: Maximum 40% ezüst tartalom és egyéb fémek ötvözete.



Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Az aukció vége: 2011-06-16 10:55
. Tibeti ezüst piros CZ köves fülbevaló 5 cm - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Fontos